Ülkede sosyal ve ekonomik bir denge yok. 
Akın akın tatil beldelerine göç edenlerle market fişini kontrol eden vatandaş ölümüne yarışır.
İktisat diliyle ifade edersek üst gelir grubu ile alt gelir grubu arasındaki makas, ne yazık ki son raddesine kadar açılmış durumdadır. 

Ülkenin ekonomisini anlamak için nereye ve hangi parametrelere bakmak gerekiyor? 
Asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaşa mı? Fahiş fiyatlara ulaşan konut kiralarına mı? Barınmak için zorluk yaşayan öğrencilere mi? 

Belirsiz, kontrolsüz ve anarşik bir piyasanın alev topuna dönen zam ateşi, sabit gelirli vatandaşı yakıp, küle çeviriyor. 
Bu dönemin mutlu kesimi ise rantiye ile hayatı güle dönen kesimdir. Ancak, bilinsin ki, onların  elde ettiği bu faiz getirisi gülünün kökü zakkum, yaprakları kaktüstür.
...
Üniversite okuyan bir öğrencinin ev sahibinin gönderdiği bayram mesajı şöyle: "Yaz ayı kirasını üç aylık yatırırsanız iyi olur. Sözleşme yenilenmeyecektir." 

Yazmaktan ve konuşmaktan yorulduk. Mecliste yan gelip yatan şahısların çocukları yurtdışında konforlu eğitim hakkına sahipken, yurdum insanının evladı sürüne sürüne okumak zorunda...
Öğrencilere iyileştirilmiş imkan sunmayan hiçbir siyasi parti iktidar olmayı beklemesin. 
İnsanî bir şekilde eğitim hakları ihtiyaç olmaktan çıkmış, lüks olmuş. 

Bu kadar fazla üniversite olması öğrenci nüfusunu arttırdı. Mezun olanların yüzdelik çoğunluğu atanamıyor ve iş bulamıyor. Bir çoğu üç harfli marketlerde kasiyerlik yapıyor. 
İstihdam hakkı kazananlar ise, marka olmuş üniversite mezunları... Öncelik hangi üniversiteden mezun olduğunuz... Bu durumda şu soruyu sormak gerekiyor: O zaman bunca okula gerek var mı?
...
Öğrenciler maddi manevi zorluk ve mağduriyete maruz kalarak mezun olduktan sonra ekonomik odaklı hukukçular, doktorlar, mühendisler oluyorlar. Özel kuruma geçen onca hekim buna delildir.
...
Piyasalar böyle, eee ne yapalım?
Bu cümleler fırsatçı birçok kişinin ekmeğine ballı kaymak sürmektedir. 
Devlet tedbiriyle, ekominin altında posası çıkan öğrencilere ivedi olarak çözüm bulunmalıdır. Aksi halde durum vahim bir yere doğru gitmektedir.

KYK yurtları yetersiz, kalabalık ve kendi sistemi içerisinde birçok eksikliği ve oluşturduğu mağduriyetler var. Asansör kazasıyla öğrenci ölümlerine sebep olmak bunlardan bazıları...
Her üniversite kendi öğrenci sayısınca lojman yapmalı ve kiralamalıdır. Açgözlü mülk sahiplerine bu kuzular yem edilmemeli...
...
Önümüzde duran sosyo-ekonomik tablo oldukça kötü durumdadır. Velhâsıl durum kıyamet, durum vahim, durum acil!
Eldeki kaynaklar eşit ve adil olarak toplumun beklentilerine uygun biçimde ivedilikle devreye sokulmalıdır. Değilse, derinleşen bir sosyal kriz, çok daha başka olumsuz gelişmeleri de tetikleyerek tüm yapıyı siyasal anlamda alt üst edebilir.
...
Ekonomik dengesizlik, vatandaşın dengesini bozdu anlıyorsunuz değil mi?
Adalet terazisi ile bu denge tutturulmadığı sürece ülkede  müreffeh bir yaşam beklemesin.
Kendi lüks yaşamlarından ödün vermeyen bir çok kamu yöneticisi ve ekibi görevden alınmalıdır. 
Devletten maaşını alanların lojmalarda oturmaları ne kadar absürt bir durum. Bu konutlara öğrenciler yerleştirilemez mi?
...
Kriz için kritik yapmazsanız vatandaşın kinini bilersiniz. Gerek yok diyorsanız, siz bilirsiniz...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner63