Neticesi hakkında herkesin çok merak ettiği, ve çok değişik tahminlerde bulunduğu bir mahalli seçim geçirdik.

Gerçekten çok heyecanlı oldu. Şimdi bu konu da biz de, karınca kadarınca bir yorum yapalım.

Herkes tahminini, sağlam verilere göre değil, olmasını istediği neticeye göre yapıyordu. Tabii ki biz de öyle yaptık. Yüzde 40 ın üzerinde bir oy bekliyoruz dedik.

 

Dedik ki; Geçen (2009) mahalli seçimlerde AK Parti aldığı oyu muhafaza edebilirse ve bir-iki puan da olsa üzerine çıkabilirse bu bir başarıdır.

Çünki; 1- Her iktidar, tabii olarak yıpranır,

2- İktidara, şimdiye kadar görülmemiş derecede bir saldırı var. Hem de bu saldırılar, hem muhalefetten, hem de iktidarın başından beri, niğmetlerinden en fazla faydalanmış, iktidar içinde yapılanmış bir yapıdan gelmekte.

3- Bu parelel yapı, aynı zamanda, uluslararası hakim güç odakları ve teşkilatlarının desteği ile hareket ediyor ve altından kalkılması zor iftira, komplo ve tertiplere, çok güçlü  ve tesirli vasıtalarla baş vuruyordu.

4- Aslında, kendilerinin de aslı olmadığını iyi bildikleri bu iftira ve yalanların, toplum üzerinde etkili olduğunu düşünüyorlar, iftira ve tertiplere daha bir iştahla sarılıp çalışıyorlardı.

Etraflarında, bu işlere inanmak isteyenlerin gazıyla, coştukca coşuyorlar,  iftira ve yalanlarına kendileri de inanmaya başlıyorlardı.

5- Bunun neticesinde bu kesim ve bunlardan medet umanlar, iktidarın yüzde 30 bile alamayacağını söylüyorlar ve buna insanları inandırmaya çalıiıyorlardı.

 

Halbuki, hırs ve telaşları bazı gerçekleri düşünme ve görmelerine mani oluyordu.

 

1-      İktidara haddinden fazla yüklenmek, kitleler üzerinde ona sahip çıkma duygusunu harekete geçirdi.

2-      Zaman içerisinde iktidara kırılan, ufak-tefek meselelerden soğukluk duymaya başlayan kimseleri, o kırgınlıkları unutup bu kadarı da olmaz dedirtmeye ve yeniden iktidar safında kararlı bir şekilde durmaya yöneltti.

3-      Hırsızlık ithamları tutmadı. Halk dedi ki bu iktidar, bunca hizmeti nasıl yaptı? Hırsızlık yapanlar bu kadar hizmeti neyle yapabilir? Hatta espirilere sebeb oldu. Halk diyor du ki; ‘’Yahu daha öncekiler çalmıyorsa, hizmet de yapmadılar. Bunlar diyelim ki çalıyor. Onların çalmayıp hizmet yapmamasından, bunların, çalsalar da, böyle hizmet yapmaları daha iyi değil mi?’’ (Biz ne olursa olsun her türlü hırsızlık ve yolsuzluğa elbet karşıyız)

4-      Muhalefet bütün başarısını saldırıya odaklamış, inandırıcı hiç bir Proje sunamamış, ancak olmayacak bazı vaadlerde bulunmuştur. Bunlara da milleti inandıramamışlardır.

5-      Parelel yapılanmanın dış güç odakları ile ilişkisine millet inanmış, bunu gafletten öte ihanet olarak değerlendirmiş ve ona tarihi bir ders vermiştir.

6-      Millet halen parelel yapıyı yapanlar ile, tabanda samimane hizmet için koşturanları bir tutmamaktadır.

 

Ezcümle; Mahalli seçim neticeleri Milletimiz için hayırlara vesile olsun temennisiyle,

‘’Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler’’ diyoruz. Selam ve duaalarımla.

Ali YÜKSEL 12.04.2014