Genel

The Guardian'dan akıl almaz çifte standart... Gazze'de başka Kiev'de başka

İsrail’in 9 ayda bütün savaş suçlarını işlediği Gazze’deki soykırım saldırılarına karşı insanlık dışı yayınlar yapan Batı medyası, çifte standart ve ikiyüzlülüğünü bir kez daha ortaya koydu.

  • HABER7

İsrail’in 9 ayda bütün savaş suçlarını işlediği Gazze’deki soykırım saldırılarına karşı insanlık dışı yayınlar yapan Batı medyası, çifte standart ve ikiyüzlülüğünü bir kez daha ortaya koydu. İngiliz gazete The Guardian, Gazze ile Rusya-Ukrayna savaşında hemen hemen aynı konuda iki farklı habere yer verdi.

The Guardian, Gazze Şeridi’nde defalarca kez bombalanarak kullanılmaz hale gelen ve toplu mezara çevrilen Şifa Hastanesi’yle ilgili haberinde “IDF, Hamas'a karşı 'hedefli' bir operasyonla Gazze'deki El Şifa hastanesine girdiğini açıkladı” başlığını atmıştı.

The Guardian, Rusya’nın Kiev’e düzenlediği füze saldırısında çocuk hastanesinin zarar görmesi olayıyla ilgili haberini ise, “'Bunun için söylenecek söz yok': Rusya'nın Kiev'deki çocuk hastanesini bombalamasının dehşeti” diye okurlarına servis etti.

  • İsrail’in Şifa Hastanesi’ndeki saldırılarında 409 kişi can vermişti.

  • Rus ordusunun gerçekleştirdiği füze saldırısında hasara uğrayan Ohmatdit Çocuk Hastanesi’nde ise 7’si çocuk 16 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı.