SİSİ KENDİ HALKINA VE İNSANLIĞIN VİCDANINA KARŞI SAVAŞ İLAN ETTİ

DOSTYAR Cemiyeti Genel Başkanı Ali Yüksel bu gün (17.05.2015), Mursi ve arkadaşlarına verilen idam cezası ile ilgili olarak basına aşağıdaki yazılı açıklamayı yaptı:

DOSTYAR Genel Başkanı YÜKSEL:

SİSİ KENDİ HALKINA VE İNSANLIĞIN VİCDANINA KARŞI SAVAŞ İLAN ETTİ

 Kendi halkına ve insanlık vicdanına karşı  savaş ilan eden bir diktatörle karşı karşıyayız. Bu zalim diktatör, Mısır halkının iradesi ile dalga geçmektedir. İnsanların adalet duygusu ve vicdanı ile dalga geçmektedir..

BM ve Batı hala darbeye darbe, darbeciye darbeci diyemedi. Kimi Arap rejimleri bu diktatöre arka çıktılar.. Bu darbeci çete İslam dünyasının, Arap ve Afrika halklarının sırtında bir kambur, yüzlerinde kara bir lekedir..

Mursi ve 105 arkadaşına verilen idam cezasını veren hakimler, hukukçu değil darbeci çetenin hakim maskeli tetikçileridir..

Bu karar bize 27 Mayısı ve İstiklal Mahkemelerini hatırlatmaktadır.. Sisi, 12 Eylülün darbe lideri Evrenin akibetinden ders alması gerekir..

Yargıçlar eli ile cinayet kararının kurbanları arasında Kardavi gibi Mısır vatandaşı olmayan Müslüman alimler ve daha once vefat eden kişiler de bulunmaktadır. Bölgeden gelen haberler bu infaz timine operasyon yapıldığı ve bu kişilerin hayatlarını jaybettiği yönündedir..

Sisi cuntası, kurdukları baskı rejimi ve soygun düzeni ile adeta Mısır halkını sokağa  çekmeye çalışmaktadırlar..

Mübareği aklayan, Mursiyi ölüme mahjum eden yargıçlar, hukukçu maskeli kurtlardır ve kuzuları yargılamaktadırlar..

Haksızlıklar karşısında susanlar dilsiz şeytanlardır.. Zulme rıza zulümdür. Zulm ile abad olunmaz.

Erdoğan ve Davudoğlu’nu bu zulüm karşısından dolayı dik duruşlarından dolayı tebrik ediyor, milletimizin zulme karşı , mazlumlara sahip çıkan asil duruşu ile onur duyuyoruz.

*************************************************************************

Dostyar.: www.dostyar.org

Haber Sorumlusu: Ali YÜKSEL

Adres: Kavaklıdere Mah. Konur Sokak 71/5 Kızılay/Bakanlıklar/Ankara

Telefon, Faks, e-mail:

Telefon: 0312 438 77 55 Faks: 0312 438 63 33  E-posta: aliyuksel@dostyar.org  Gsm: +90 532 63823 88

Tarih: 2015-05-17 Pazar