Putin'den son dakika nükleer duyurusu: Talimat verdim! Erdoğan'ı da örnek gösterdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın atacağı adımlardan emin olmadan ve anlaşma sağlanmadan ateşkes yapılmayacağını söyledi.

04 Temmuz 2024 Perşembe 18:30
Putin'den son dakika nükleer duyurusu: Talimat verdim! Erdoğan'ı da örnek gösterdi

Putin, Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılan Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 24. Devlet Başkanları Zirvesi'nin ardından Rus basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

'ORTA VE KISA MENZİLLİ FÜZE ÜRETİMİ İÇİN İLGİLİ TALİMATLARI VERDİM'

Orta ve kısa menzilli füze sistemleri üretimine başlamaya hazırlandıklarını anlatan Putin, "Üretim için ilgili talimatları verdim. Konuşlandırılmalarına gelirsek, eğer Amerikan yapımı sistemler, orta ve kısa menzilli füzeler, (dünyada) bir yerde ortaya çıkarsa, o zaman mütekabiliyet gereği hareket etme hakkımızı saklı tutuyoruz." diye konuştu.

Putin'den son dakika nükleer duyurusu: Talimat verdim! Erdoğan'ı da örnek gösterdi

Putin, ABD’nin orta ve kısa menzilli füze sistemlerini dünyanın çeşitli noktalarına konuşlandırdığını belirterek, "Bu saldırı sistemlerini üretmeye başlamamız ve sonrasında, gerekirse güvenliğimizi sağlamak için bunları nereye konuşlandıracağımıza karar vermemiz gerekiyor." dedi.

PUTİN, TRUMP'A GÖZ KIRPTI

ABD'de yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olan Donald Trump’ın Ukrayna’daki savaşı bitirmeye yönelik söylemlerde bulunduğunu anımsatan Putin, "Bunu oldukça ciddiye alıyoruz. Olası tekliflerini ve bunu nasıl yapacağını elbette bilmiyorum. Buradaki asıl soru da aslında budur ancak söylediklerinde samimi olduğundan şüphem yok." ifadesini kullandı.

Putin, ABD’deki seçimlerin ardından kabinenin kurulmasını beklediklerini, Rusya’nın ABD ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

Putin'den son dakika nükleer duyurusu: Talimat verdim! Erdoğan'ı da örnek gösterdi

PUTİN'DEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI: ERDOĞAN'IN SİYASİ İRADESİ BİZE YARDIMCI OLUYOR

Putin, "Rusya-Türkiye ilişkilerinde en büyük sorun nedir? Ne veya kim bize sorun yaratıyor?” şeklindeki soruyu yanıtlayarak,

"Ne bize sorun yaratıyor iyi biliniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi iradesi bu konuda bize yardımcı oluyor." dedi.

Putin, "Bazı objektif unsurlar var ve bunlar başkalarının bize engel koymasıyla değil yaşanan gelişmelerle ilgili." diye konuştu.

Putin, mevcut durumun yerel üretim ve ikili ilişkilerin gelişimiyle ilgili olduğunu belirterek, "Tüm sorunlar çözülebilir." ifadesini kullandı.

Putin'den son dakika nükleer duyurusu: Talimat verdim! Erdoğan'ı da örnek gösterdi

'PEK OLASI OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM'

Putin, Ukrayna ile müzakereleri reddetmediklerine işaret ederek, "Sorun şu ki çatışmayı arabulucuların yardımıyla ve yalnızca onlar aracılığıyla sonuçlandırmak bana pek mümkün görünmüyor. Her şeyden önce, bir arabulucunun nihai belgeleri imzalama yetkisine sahip olması pek olası değil." diye konuştu.

Konunun arabulucuların yetkinliğiyle ilgili olmadığını dile getiren Putin, "Sorun arabulucuların yetkisi. Arabuluculara son noktayı koyacak ve bu çıkmaza son verecek yetkiyi kim verebilir? Bunun pek olası olmadığını düşünüyorum." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I ÖRNEK GÖSTERDİ

Arabuluculuk konusunu genel olarak memnuniyetle karşıladıklarını vurgulayan Putin, "Örneğin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’daki müzakere sürecinde yaptığı gibi." ifadesini kullandı.

Putin'den son dakika nükleer duyurusu: Talimat verdim! Erdoğan'ı da örnek gösterdi

'UKRAYNA'NIN ATACAĞI ADIMLARDAN EMİN OLMADAN ATEŞKES SAĞLANAMAZ'

Ukrayna tarafının anlaşma sağlanması yönünde adım atması gerektiğinin altını çizen Putin, "Ancak bu adımların vazgeçilmez ve Rusya için uygun olması gerekiyor. Anlaşma sağlanmadan ateşkesin sağlanması mümkün değil. Ukrayna'nın atacağı adımlardan emin olmadan ateşkes sağlanamaz." şeklinde konuştu.

Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin görev süresinin sona erdiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Ukrayna’daki yönetici 'elit kesim', yasa dışı şekilde iktidarda bulunuyor ve (Ukrayna Devlet Başkanı'nın) yetkilerinin onaylanması için Anayasa Mahkemesine başvuruda bile bulunmuyor. Ukrayna Anayasa Mahkemesinin 2015’te kabul ettiği yasaya göre, başkanın görev süresi 5 yıl ve bu sürenin Anayasa’ya uygun şekilde uzatılması için herhangi bir gerekçe yok."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner63