HAYIRLISI OLUR İNŞALLAH

2015, Haziranın yedisinde genel seçimler var.

Her şeyden önce hayırlısı olsun diyelim.

Her seçim öncesi, bu seçimler çok önemli deriz. Çünkü insan oğlu geçmişi çabuk unutur ve içinde bulunduğu anı daha iyi hisseder.

Ama gerçekten bu seçimler çok önemli. Neden mi?

  • Sağlı-sollu bütün partiler, AK Parti karşısında hissedilir bir kamp oluşturdular. AK Parti iktidar düşsün de ne olursa olsun diyorlar.
  • Gülen, uluslar arası menfeat ve güç odaklarıyla işbirliği içerisinde, hükümete savaş açmış durumda. Görünür görünmez ittifaklar oluşturdular.
  • Siyonist odaklar, bütün şer güçleri harekete geçirip, hükümet partisinin büyük bir yara alması için büyük gayret göstermekte. Suriye olayını hükümet partisinin aleyhinde kullanabilmek için, yerli işbirlikçileri ile beraber, gece gündüz canhıraş çalışmaktalar.
  • Türkiye bir değişim sürecine girmiş, herkes mevcut düzenden memnun olmadığını söylüyor, ama değişimi engelleyecek her şeyi yapan bir muhalefet ortada.
  • Türkiye’deki ilerlemeyi gören,dünyanın kaymağını yemeye alışmış mütegallibe güruhunun   kumpasları ….
  • İktidar partisi içinde çöreklenmiş, her devrin menfeatcı gurubunun verdiği zararlar …

Bütün bu sebepler bu seçimi önemli kılıyor.

Kıyasıya bir propagandaya şahid oluyoruz. Bazan tarafların uslupları çok sertleşiyor, nezaket falan hak getire. Ama demek ki bu millet bunlara layık deyip geçiyoruz.

Bütün partilerin mitingleri kalabalık, millet hepsini dinliyor. Her şeye rağmen, dinleyicilerde görülen bir seviye yükselmesi fark ediliyor.

Herkes her partinin hatiplerini dinleyip, sonunda da, vicdanının sesini dinleyip kararını verip oyunu ona göre verecek.

Seçimlerde gerekli emniyet tedbirleri alınıp, sağlıklı bir netice alınınca, herkes bu neticelere razı olacak. Bu arada neticelerin kendi lehinde olmayacağını bilen, haklarına razı olmayacak kesimler, elbette bazı oyun bozanlıklar yapacak, ortalığı karıştırmaya kalkacaklardır. Ama millet bu kesimleri teşhis edip, 28 şubatçılara verdikleri ders gibi, bunlara da dersini verecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Muhalefet vaad yarışına girdi. Kimi mazotu, 1,5 liraya, kimi 2 liraya, kimi de 1 liraya indirmeyi vadediyor. Asgari ücret konusunda da yarış var. Millet artık bu gerçekleştirilemeyecek atmalar noktasında, tecrübe sahibi. S. Demirel ve T. Çiller’in çifte anahtarını unutmadı.

Tabii bu seçimden sonra da, seçim sonuçlarından aradığını bulamayanlar sözleriyle, onların sözcüleri de yazılarıyla, milleti yine aşağılayan yakıştırmalar yapacak, millete hakaret edeceklerdir. Bütün bunlara hazır olmak lazımdır.

Mevla görelim neyler? Neylerse güzel eyler.

Allah’dan hayırlısı. Selam ve duaalarımla …

Ali YÜKSEL

a.yukshel@yandex.com