Yeniden Bakan seçilen Murat Kurum göreve hızlı başladı! İlk icraatını gerçekleştirdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yeni görevinde ilk icraat olarak deprem illerinden Malatya'ya giderek gerçekleştirdi. Kurum, Hatay ve Kahramanmaraş'a da giderek saha incelemelerinde bulunacak.

04 Temmuz 2024 Perşembe 23:00
Yeniden Bakan seçilen Murat Kurum göreve hızlı başladı! İlk icraatını gerçekleştirdi

Görevden affını isteyen eski Bakan Mehmet Özhaseki'nin yerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda bir kez daha Bakan olarak göreve başlayan Murat Kurum ilk icraatını gerçekleştirdi.

BAKAN KURUM GÖREVE HIZLI BAŞLADI

Kurum, göreve başlar başlamaz soluğu 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden olan Malatya'ya gerçekleştirdi.

İl Koordinasyon Toplantısı'na katılan Kurum, Malatya'da yapılan çalışmalar ve rezerv alanlardaki son durum hakkında bilgi aldı.

Yeniden Bakan seçilen Murat Kurum göreve hızlı başladı! İlk icraatını gerçekleştirdi

'SÖZ VERİYORUZ, ASRIN FELAKETİNİN AÇTIĞI TÜM YARALARI SARACAĞIZ'

Burada konuşan Kurum, 2023 Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimleri öncesinde şehirleri yeniden ayağa kaldıracaklarını ve ellerini deprem bölgesinden çekmeyeceklerine dair millete bir söz verdiklerini anımsattı.

Depremin hemen ardından kısa zamanda konutların inşaatının başlatıldığını belirten Kurum, "Söz veriyoruz. Malatya'mızın inşa ve ihyası için kararlarımızı ortak akılla ve beraberce alacak, alınan kararları da uygulayacağız. Asrın felaketinin açtığı tüm yaraları saracağız. Malatya'yı çok daha güzel günlere kavuşturacağız." ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, "Depremden etkilenen tüm şehirlerimizde, sokak sokak, hane hane arı gibi çalışacağız." demişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner63