Başıboş sokak köpekleri düzenlemesine ilişkin teklifin görüşmelerine TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda başlandı.

Gergin anların yaşandığı komisyonda, bazı muhalif milletvekilleri başıboş köpekler nedeniyle hayatını kaybeden acılı annenin üzerine yürüdü. 

Komisyonda başıboş köpek tartışması: Muhalif milletvekilleri acılı annenin üzerine yürüdü!Komisyonda başıboş köpek tartışması: Muhalif milletvekilleri acılı annenin üzerine yürüdü!

Başıboş sokak köpeklerinin ise gün geçtikçe saldırıları da artarak devam ediyor.

"HEPİMİZ O CANLARIN ÖNÜNDE KENDİMİZİ SİPER ETMEYE HAZIRIZ"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anıtpark'ta düzenlenen ve 24 saat boyunca eğitime dair basın açıklamalarının gerçekleştirileceği "Eğitim Maratonu"nda konuştu. 

Başıboş köpek düzenlemesi hakkında konuşan Özel, şunları söyledi: 

"Bu kadar barışçıl, bu kadar bilimsel, bu kadar çözüm öneren bir eylemliliği, bir etkinliği dahi devletin polisine kanunsuz, anayasaya aykırı emirler vererek engellemeye çalışan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bahaneleri, 'Dün oraya hayvanseverler geldi, burayı ele geçirecekler, sizin için açarsak onlar da kalır.' Kalsın zaten. Meclise hayvanları katledecek, öldürecek, zehirleyecek bir düzenlemeyi getir, buna isyan edenler Ankara'ya gelsinler. Milli egemenlik demek, milletin dediğinin olması demektir. CHP olarak kim hakkını arıyorsa, ki hayvanseverlerin oradaki mücadelesi onların tek başına yürüttüğü bir mücadele değildir, hepimiz hayvanseveriz hepimiz o canların önünde kendimizi siper etmeye hazırız."

CHP Grubu'nun hem hayvan hakları hem de soyadı düzenlemesine karşı kırmızı alarmda olduğunu anımsatan Özel, Mecliste ve sokakta mücadele verdiklerini söyledi.

Komisyonda muhalif vekillerin haksız tepkisine uğrayan anne ve baba konuştuKomisyonda muhalif vekillerin haksız tepkisine uğrayan anne ve baba konuştu

İYİ Partili vekilden akıllara zarar sözler: Çocukları ve kadınları da öldürecekler!İYİ Partili vekilden akıllara zarar sözler: Çocukları ve kadınları da öldürecekler!

Suudi Arabistan'dan son dakika İsrail duyurusu! Tüm dünyaya çağrı yaptılar Suudi Arabistan'dan son dakika İsrail duyurusu! Tüm dünyaya çağrı yaptılar

Kaynak: haber7