Gazze'deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi önünde bir grup İsrailli askerin görüntülendiği fotoğraf hakkında İsrail'den Türkiye'ye skandal yanıt bir yanıt geldi.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ni hedef alan saldırıları hakkında yazılı açıklama yapmıştı.

Açıklamada, "Filistin basınında yer alan ve Gazze'deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi önünde bir grup İsrailli askerin görüntülendiği fotoğraf, İsrail'in uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuku ihlalinin yeni bir delilidir. İsrail güçleri tarafından hastaneye verilen zarar ve buranın askeri üs olarak kullanılması, İsrail'in Filistin halkını yok etmeyi amaçlayan sistematik politikalarının bir parçasıdır"  denilmişti.

ASKERİ KOMPLEKS DEDİ KANIT GÖSTERMEDİ

İsrail işgal ordusu ise bugün yaptığı açıklamada hastanenin Filistinli gruplar tarafından bir askeri komplekse dönüştürüldüğünü ileri sürdü ancak hiçbir kanıt göstermedi.

İsrail ordusu Hamas'ın hastaneyi komuta-kontrol amacıyla ve rehine tutmak için kullandığını belirterek, "Hamas hastaneye patlayıcı yerleştirdi ve güçlerimize ateş açtı" yalanını ortaya attı.

Times Of Israel'de yer alan haberde ordunun açıklamasına yer verilerek hastanenin Hamas tarafından askeri bir komplekse dönüştürüldüğü ve tıbbi faaliyetlerin tamamen durdurulduğu iddia edildi.

İsrail, Türkiye-Filistin Hastanesi'ni üsse çevirdiİsrail, Türkiye-Filistin Hastanesi'ni üsse çevirdi

Kaynak: haber7