Gazze'deki hükümetin medya ofisinden yapılan yazılı açıklamada, binlerce yerinden edilmiş insanın barındığı Deyr el-Belah'taki okula düzenlenen saldırıda 15'i çocuk ve 8'i kadın, 31 can kaybının olduğu, onlarca kişinin yaralandığı aktarıldı.

Gazze'deki hükümetin Sağlık Bakanlığı ise Han Yunus'ta İsrail ordusunun daha önce "güvenli" olduğunu iddia ettiği bölgelerde sabah düzenlediği saldırılarda 23 Filistinlinin öldüğünü ve 89 kişinin yaralandığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırıları nedeniyle Filistinlilerin sürekli yaşadıkları bölgeleri terk etmek zorunda kaldığını hatırlattı.

Han Yunus'ta İsrail ordusunun daha önce "güvenli" olduğunu iddia ettiği bölgelerde çok sayıda sağlık merkezinin saldırılar nedeniyle hizmet dışı kaldığı vurgulandı.

ÜÇ FÜZEYLE VURULDU

Medya ofisinden daha önce yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının söz konusu okuldaki sahra hastanesine 3 füze fırlattığı aktarıldı.

VAHŞİCE BİR CİNAYET

Suudi Arabistan'dan son dakika İsrail duyurusu! Tüm dünyaya çağrı yaptılar Suudi Arabistan'dan son dakika İsrail duyurusu! Tüm dünyaya çağrı yaptılar

Hamas, İsrail'in Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah bölgesinde sığınmacıların barındığı Hadice Okulundaki sahra hastanesini bombalamasını, "vahşi bir cinayet ve tüm insani değerlerden sıyrılma" olarak nitelendirdi.

Hamas, aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 31 kişinin ölümüne neden olan sahra hastanesine yönelik saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı.

“İşgal ordusunun, binlerce yerinden edilmiş insanın barındığı Deyr el-Belah'taki Seyyide Hadice Okulunda gerçekleştirdiği menfur katliam, terörist düşmanların tüm insanlık değerlerinden sıyrılmış olduğunu teyit eden, vahşi bir cinayet ve aynı zamanda bu, sivillerin korunmasını gerekli kılan tüm savaş kanunlarına karşı devam eden bir meydan okumadır” denilen açıklamada, İsrail güçlerinin "büyük bir soğukkanlılıkla" herhangi bir engelle karşılaşmaksızın en dehşet verici katliamlarını işlemeyi sürdürdüğü vurgulandı.

İSRAİL FAŞİZMİN SINIRLARINI GEÇTİ

İsrail'e mutlak siyasi ve askeri destek vererek, imkan sağlayan gücün Amerikan yönetimi olduğu hatırlatılan açıklamada, "siyonist savaş suçlularının" hesaba çekilmeyeceklerinin anlaşıldığı bir süreçte, bu katliamların gerçekleştiğine işaret edilerek, İsrail'in savaş suçlarının faşizmin sınırlarını geçtiği ifade edildi.

İsrail, Filistinliler için 'güvenli' ilan ettiği bölgenin derhal boşaltılmasını istediİsrail, Filistinliler için "güvenli" ilan ettiği bölgenin derhal boşaltılmasını istedi

Gazze'de katliam devam ediyor! 10 Filistinli hayatını kaybetti!Gazze'de katliam devam ediyor! 10 Filistinli hayatını kaybetti!

ABD duyurdu! 4'lü ateşkes zirvesi kararıABD duyurdu! 4'lü ateşkes zirvesi kararı

Kaynak: haber7