Acı dram: Türk askerine kurşun sıkmamak için Türkiye'ye sığındı, ırkçı çeteler katletti

Antalya Serik’te ırkçı çeteler tarafından katledilen 17 yaşındaki Ahmet Handan El Naif ile ilgili acı bir dram ortaya çıktı. Irkçı vandalların öldürdüğü El Naif'in Türk askerine kurşun sıkmamak için Türkiye’ye sığındığı öğrenildi.

05 Temmuz 2024 Cuma 17:00
Acı dram: Türk askerine kurşun sıkmamak için Türkiye'ye sığındı, ırkçı çeteler katletti

Sokakları terörize eden ırkçı çetelerin başlattığı sokak olaylarının ardından 2 Temmuz'da 17 yaşındaki Suriyeli Ahmet Handan El Naif, Antalya Serik’te uğradığı bıçaklı saldırı sonucu öldürülmüştü.

GELME NEDENİNİN ARKASINDAN ACI DRAM ÇIKTI

Serbestiyet'te yer alan habere göre; El Naif'in terör örgütü PKK/YPG'nin örgüte zorla alınmamak için Türkiye'ye gelen Arap gençlerden olduğu ortaya çıktı.

Terör örgütü PYD/YPG kontrolü altındaki Deyrizor’da yaşayan ailesinin, El Naif’i YPG’nin zorla örgüte alınmaması için Türkiye’ye gönderdiği öğrenildi. 

TÜRK ASKERİNE KURŞUN SIKMAK YERİNE TÜRKİYE'YE GELİP TARIM İŞÇİSİ OLDU

2022'nin sonlarına doğru terör örgütü YPG'ye katılmamak için Türkiye'ye kaçan El Naif, Serik'te tarım işçiliği yapmaya başladı. Türkiye'de kayıt dışı olarak gelen El Naif, 7 arkadaşıyla birlikte kalmaya başladı. 

SALDIRIYA UĞRADIĞI EVE BİRKAÇ GÜN ÖNCE GELMİŞ

Suriyeli genç, öldürülmesine neden olan saldırıdan birkaç gün önce, arkadaşlarıyla birlikte Serik’in Kökez Mahallesi’nde bir eve taşındı.

El Naif’in ev arkadaşları, taşındıkları sırada sokaktaki bazı kişilerin sorması üzerine Suriyeli olduklarını söylediklerini ve eve girerlerken sokakta “Bu evde Suriyeliler oturacakmış”, “Daireye Suriyeliler gelmiş” şeklinde bazı cümleler duyduklarını belirtti.

EVİN İÇİNDE SALDIRIYA UĞRADILAR

2 Temmuz Salı günü öğle saatlerinde, mahallede 30-40 kişilik bir grup “Suriyelileri istemiyoruz” diye sloganlar atarak evin bulunduğu sokağa girdi. Sloganlar atan gruptaki bazı kişiler, birkaç gün önce “Suriyelilerin taşındığı” bilinen eve yöneldi. Evde bulunan El Naif ile bazı arkadaşları, sıcak nedeniyle dairenin kapısı açık halde evde oturuyorlardı. Eve giren saldırganlar El Naif ile arkadaşlarına saldırdı.

El Naif, ellerinden kurtularak evden dışarı çıktı ancak dışarıdaki kalabalıktakilerin saldırısına uğradı. Onların da ellerinden kurtularak arka sokağa kaçabilen El Naif, motosikletle önünü kesen üç saldırgan R.Ö. (17), Y.Y. (15) ve İ.A. (17) tarafından bıçak darbeleriyle öldürüldü.

R.Ö., Y.Y. ve İ.A., yakalanarak tutuklandı.

"ARKADAŞLARI SINIR DIŞI EDİLİRSE TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ELİNE GEÇEBİLİR"

El Naif’in, Türkiye’ye kayıt dışı olarak gelmiş 7 arkadaşı da şu anda gözaltında ve sınır dışı edilmeleri söz konusu.

Saldırının mağduru olan ve arkadaşları katledilen gençlerin sınır dışı edilmemesi gerektiğini belirten Suriye göçmeni öğretmen ve insan hakları savunucusu Taha Elgazi, El Naif’in “YPG'li terörist” olmamak için Türkiye’ye gelmesiyle ilgili şunları söyledi:

"YPG’nin bölgedeki çocukları zorla ‘askere aldığını’ uzun zamandır anlatmaya çalışıyoruz. Son birkaç yılda bu nedenle YPG’nin egemenliğindeki bölgelerden Türkiye’ye kaçan Arap gençler var.

Üstelik de bu durumda olup da Türkiye’ye gelip sonra da sınır dışı edilen gençlerin durumu daha da kötü oluyor.  Haseke, Kamışlı, Deyrizor gibi YPG egemenliğindeki bölgelerden Türkiye’ye gelip de geçici koruma kimlik belgesi olmasına rağmen kayıtlı olduğu il dışındaki bir ilde ikamet ettiği, yol izin belgesi olmaması, mahalle kısıtlaması vb. nedenlerle veya geçici koruma statüsünde olmayıp kayıt dışı giriş yaptığı için sınır dışı edilen gençler yeniden ailelerin olduğu memleketlerine döndüklerinde YPG tarafından ‘askerden kaçtığı gerekçesiyle cezalandırılıyorlar, kendi denetimlerindeki hapishanelere gönderiliyorlar. Böyle tespit ettiğimiz 20’nin üzerinde isim var."

“BU ÇOCUKLAR YPG MİLİTANI OLMAMAK İÇİN BURAYA GELİYOR"

“El Naif’in arkadaşları da deport edilirlerse onların da aynı şeyleri yaşaması gibi bir tehlike var. Türk makamları buna izin vermemeli. Bu çocuklar YPG’nin silahlı militanı olmamak için buraya geliyorlar.

YPG’nin zaman zaman çocukları zorla sözde ‘askere aldığı’ zaman zaman da yoksul ailelere çocuğunuza aylık 200 dolar veririz diye teklif ettiğini duyuyoruz. Zaten bölgede maddi imkanlar çok kötü. Aileler, çocuk aç kalacağına gitsin diyebiliyor."

Taha Elgazi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner63