Devlet; “toprak bütünlüğüne bağlı olarak siyasal bakımdan örgütlenmiş millet veya milletler topluluğunun oluşturduğu tüzel varlıktır.”
 
Toplumdaysa, insanları millet yapan ve ortak değerler veren bir ana gibidir. "Devlet Ana" olarak bilinir. Şefkat ile insanlara muamele eder. 


Asırlar boyunca harplere, darplara göğsünü siper eden Osmanlı İmparatorluğunun “insanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışı hem devleti uzun zaman yaşatmış hem de insana insan olduğu için değer vermiştir.

Osmanlı’nın yıkılmasıyla dini, adaleti, hürriyeti, eşitliği, insanlığa saygıyı adeta yok sayan anlayışlarla devletler kuruldu. Bu oluşumlarsa zihniyeti idiş edilmiş olup milletle bağını koparmış şefkatten öte ceberut bir idare şeklinde tezahür etmişlerdir.

O devlette yaşayanlar meşru şekilde idareyi ele almaya başlayınca da zapt u raptı altında olan idareler beynelmilel komitelerce muhafaza edilmek için akla hayale gelmeyen şekilde muhafaza edilmeye çalışılmıştır.

Bu topraklarımız koca imparatorluktan elimizde kalan son topraklar olup, bunlarda da çok kimselerin gözü ve planları bulunmaktır.

Toplumun çözülmesi ve dinden diyanetten uzaklaşması ve adeta mankurtlar, embesiller ordusu olması için akla hayale gelen gelmeyen her şeyle çözülmeyi hızlandırmaya çalışıyorlar. Bu ülkemizde olduğu gibi dünya genelinde böyle ateizme, paganizme insanları kanalize etmek için komiteler çabalıyorlar.

Filistin'de zamanında gemilerle gelen Yahudilere kucak açıp evlerinde misafir ettikleri Yahudilerin bir gün gelip adeta "besle kargayı oysun gözünü" şekline geleceklerini bilselerdi kesinlikle ayak bastırmazlardı. 

İşgal ettikleri, misafireten geldikleri topraklara kan, göz yaşı, zulüm getiren bu lanetli kavimin akıbetini gerçekten merak ediyorum. Neredeyse bir asra yaklaşan bu müfsit millet sadece orta doğuya değil ellerinde imkân olsa tüm dünyayı katle, nefye tabi tutup, her şeyi zalim Cengiz ordusu gibi yakıp yıkmak istemekteler.

Milletlerin, devletlerin varlıklarını korumaları için mutlak suretteyeni nesillere milli, manevi değerlerini aktarıp istikballerini muhafaza etmeye çalışmaları elzemdir.  

Selam ve dua ile..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner63