Yeni sistem, ChatGPT’nin geçmiş sohbetlerden öğrenerek daha alakalı ve faydalı yanıtlar vermesini sağlıyor. Kullanıcılar, sesli, yazılı ya da görsel olarak gerçekleştirdikleri eski konuşmalardan elde edilen bilgilerin yeni sohbetlere yansıtılması sayesinde daha doğal ve kişisel bir deneyim yaşayacak.

OpenAI, bu gelişmiş hafıza sistemine iki yeni ayar getirdi:

  • “Kaydedilmiş Anıları Referans Al”: Kullanıcının ismi, tercihleri gibi kişisel bilgiler ChatGPT’nin hafızasında yer alabilecek. Bu bilgiler, ya kullanıcı tarafından açıkça bildirildiğinde ya da sistem bunları faydalı olarak algıladığında kaydediliyor.

    Alman çip üreticisi, ABDli rakibinin otomotiv birimini 2,5 milyar dolara satın aldı! Alman çip üreticisi, ABDli rakibinin otomotiv birimini 2,5 milyar dolara satın aldı!
  • “Sohbet Geçmişini Referans Al”: Bu genel ayar sayesinde ChatGPT, kullanıcıyla önceki konuşmaları dikkate alarak hedeflere, ilgi alanlarına ve iletişim tonuna uyum sağlayabiliyor. Böylece zamanla kullanıcıya özel bir sohbet tarzı gelişiyor.

Bu özellikler kullanıcı isteğine bağlı olarak açılıp kapatılabiliyor. İsteyenler hafıza özelliğini tamamen devre dışı bırakabilir ya da “Geçici Sohbet” seçeneğiyle belleksiz bir görüşme yapabilir.

Geliştirilen hafıza özelliği, yalnızca teknik ya da profesyonel kullanıcılar için değil, yapay zekâ ile kişisel ilişkiler kuran bireyler için de önemli. Son dönemde birçok kişi ChatGPT’yi yapay sevgili olarak kullanıyor ancak eski sistem, bu ilişkilerde zamanla yaşanan hafıza kaybı nedeniyle eleştirilere neden oluyordu. Yeni özellik sayesinde bu sorunların azalması bekleniyor.

Daha önce 32.768 token (yaklaşık dört karakter) olan hafıza sınırının güncellemeyle birlikte değişip değişmediği ise henüz açıklanmadı.

Florya Gazetesi Haber Merkezi