Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, deprem konutlarının içme suyu ve kanalizasyon hatlarını inşa etmeye devam ediyor.KIRSAL KONUTLARIN ALTYAPISINI İNŞA EDEN MASKİ’DEN
YAZIHAN ÇİVRİL’E 5 BİN 500 METRE ALTYAPI

MALATYA (İGFA) - Kırsal konutların içme suyu ve kanalizasyon hatlarını inşa etmek için mesai mefhumu gözetmeden çalışan MASKİ Genel Müdürlüğü şehrin yeniden ayağa kalkması için çalışmalar gerçekleştiriyor.

KO-MEK sahaya indi KO-MEK sahaya indi

Yazıhan Çivril ve kırsal konutların altyapı çalışmaları kapsamında4.500 metre uzunluğunda içme suyu hattı ve 1 adet 50 tonluk su deposu inşa edildi. Ayrıca, Çivril Mahallesi’nde tamamlanan deprem konutları için 1.000 metre kanalizasyon hattı çekildi ve 1 adet fosseptik yapılarak altyapı çalışmaları bitti. Bu projeyle birlikte, deprem sonrası bölgedeki su ve kanalizasyon sorunları çözülmüş oldu.

Çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini belirten Çivril Mahalle Muhtarı Nedim Dönmez, “MASKİ, 6 Şubat’ta yıkılan evlerimizin yerine yapılan deprem konutlarının içme suyu ve kanalizasyon hattınıinşa ediyor.  Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve MASKİ ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: igf