AK Parti'nin 23 yıllık demokrasi mücadelesi! Hiçbir darbe boyun eğdiremedi AK Parti'nin 23 yıllık demokrasi mücadelesi! Hiçbir darbe boyun eğdiremedi
  • Haber7

2019'da açılan ve 2020'de CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından kapatılan Ankapark için 13 Aralık 2023'te yapılan ihalede toplam 34 milyon 670 bin 668 TL'lik havuz yalıtım ihalesi gerçekleştirildiği öğrenildi. 2021, 2022 ve 2023 yıllarında toplamda 42 milyon TL'lik havuz bakım ihalesi verildiği ortaya çıkan CHP Grup Sözcüsü Gül Eda Hür'ün yöneticiliğini yaptığı 'Ahed Plastik' firmasına paslandığı belirlendi. Şirketin sosyal medya paylaşımlarında, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan işlere yer verilerek, "Ankara'nın simgesi olan Gençlik Parkı havuzları Ahed Plastik güvencesiyle yenilenmiş, havuzlar PVC Geomembran ile kaplanarak yeniden faaliyete geçirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

AK PARTİ'DEN ADRESE TESLİM İHALEYE SERT TEPKİ!

Konu ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Yalçın, ihalelerin adrese teslim olduğunu belirterek, CHP grup sözcüsünün yöneticisi olduğu bir firmaya verilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

"İHALELERİN HİÇBİRİ AÇIK DEĞİL!"

Kanunda yazan metinleri okuyan Nihat Yalçın, ihalenin usulsüz olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Cumhuriyet Halk Partisi grup sözcüsü Gül Eda Hür Hanımefendi'nin yöneticisi olduğu bir şirket, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden dört adet toplamda 42 milyon liralık işi adrese teslim usulle, istisna kapsamında iş almıştır. 'İş almıştır' diyorum, çünkü burada bir ihale durumu söz konusu değildir. İstisnai usulle yapılmış bir alımdır. İstisnai usulün ne olduğunu buradaki yöneticilerimiz, herkes bilir. Belli firmaları davet edersiniz, o firmaların arasından kendi istediğiniz firmayı seçer, işi verir geçersiniz. Bu işlerden en önemlisi de yaklaşık 34-35 milyon liralık, yıllardır kapalı olan Ankapark'ın havuz yalıtım işidir. Neresinden bakarsanız bakın, bu konunun savunulacak hiçbir tarafı yoktur."

"BU İHALE KANUNİ VE AHLAKİ DEĞİLDİR!"

"Hanımefendi burada yönetici. Bir açıklama yapmış, 'Ben burada sigorta çalışanım. Bu ihalelerde tamamı açık yapılmış şeffaf ihalelerdir.' diyor. Bakın burada isteyenlere belgelerini veririm. İhalelerin hiçbiri açık değil. Tamamı istisna kapsamında yapılmış. Ankapark alım işi yapıldığında da hanımefendi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde meclis üyesiydi. Kanunda yazan metni aynen okuyorum size: 'Meclis üyeleri, görevi süresince ve görevlerinin sona ermesinden itibaren 1 yıl süreyle belediye ve bağlı kuruluşlarına karşı doğrudan veya dolaylı olarak taahhüde giremez, komisyonculuk yapamaz.'  Açık ve net hükümdür. Buna rağmen yapılan işler burada. Ben şimdi Cumhuriyet Halk Partisi yetkililerinden, Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden bu konuyla ilgili açıklama yapmalarını rica ediyorum. Bu konu kanuni de değildir, ahlaki de değildir, etik de değildir. Bu konu açığa kavuşmadan, aydınlığa kavuşturulmadan, bununla ilgili kamuoyu önünde hesap vermeden kimse çıkıp da burada bize ahlak dersi vermeye kalkmasın."

Ankapark'ta milyonluk havuz bakımı! İhaleyi CHP Grup Sözcüsüne vermişlerAnkapark'ta milyonluk havuz bakımı! İhaleyi CHP Grup Sözcüsüne vermişler

Mansur Yavaş'tan CHP'li isme 42 milyonluk ihale!Mansur Yavaş'tan CHP'li isme 42 milyonluk ihale!

Kaynak: haber7